Empanadas
Of je empanadas nou eet als middageten/tussendoortje of als avondeten, ze zijn gewoon ontzettend lekker. Empanadas kun je vullen met wat je wilt. Ik heb hier mijn eigen recept voor maar wees niet bang om te experimenteren. En het is nog eens super simpel te maken!
Voor 12 empanadas
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min
Benodigdheden:
- Pan
- Pastei maker (optioneel)
- Snijplank
- Mes
- Oven
- Bakpapier
Ingrediënten:
- 12 plakjes deeg voor hartige taart
- 3 tenen knoflook
- 4 el peterselie
- 1/2 el olie
- 500 gram rundergehakt
- 2 el shoarmakruiden
- 2 el zongedroogde tomatentapenade
- 2 tl tomatenpuree
- 100 ml water
- klein blikje mais (150 gram)
- Halve chili peper
- Halve rode ui
- Handje bloem
Bereidingswijze:
1. Zet alvast de oven aan op 200 °C. Doe wat olie in een pan en laat het warm worden, doe daarna het gehakt erin en bak tot het bruin is. Snij ondertussen de peterselie, knoflook, ui en peper fijn.
2. Als het vlees bruin is mag je de knoflook, ui, peper en mais erbij doen. Laat het gehakt een paar minuten de smaken opnemen. Doe nu de shoermakruiden, zongedroogde tomatentapenade, tomatenpuree, water en de peterselie erbij. Laat de smaken weer even intrekken.
3. Pak nu je pastei maker ( heb je dit niet moet je het gewoon met je handen doen en maak je ze in een driehoekvorm ). Met de onderkant van je pastei maker kan je een mooi rondje uitsteken dan is de maat precies goed.4. Voordat je je deeg op de pastei maker neerlegt, doe er dan wat bloem op anders krijg je je empanada er niet uit. Vul je deeg met vlees en klap je pastei maker dicht, en je hebt je eerste empanada gemaakt!
5. Leg je empanadas voor 20 minuten in de oven of tot goudbruin.
6. Eet ze lekker direct uit de oven! (lekker met chilisaus of knoflooksaus)
Tip: Eet je ze nou niet allemaal gelijk op? Vries ze dan lekker in! Laat ze eerst even afkoelen. Je kan ze gewoon weer bevroren in de oven stoppen, ongeveer 15 a 20 minuten in de oven op 180 °C