Chocolade truffelcake

Chocolade truffelcake

Het is alweer een tijdje geleden dat ik er wat opgezet in verband met mijn afstuderen. Maar het werd nu toch wel weer de hoogste tijd om er wat lekkers op te zetten. Het is niet alleen een lekkere cake maar hij ziet er ook nog eens gezellig uit om op tafel neer te zetten!

DSC_05662Voor 8 tot 10 personen
Voorbereiding: 30 min
Baktijd: 60 min

Benodigdheden:
– Cakeblik
– Spuitzak met gekarteld spuitmondje
– Mixkommen
– Mixer
– Au-bain-marie
– Bakpapier
– Plasticfolie

Ingrediënten:
DSC_0533

Voor de cake:

  • 200 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 175 gram bloem

Voor de truffelcrème:

  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2  eidooiers
  • 1 el bloem
  • 150 g chocolade
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Voor de ganache

  • 100 gram pure chocolade
  • 120 ml room

    Bereidingswijze:
    1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

    2. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een daarna de eieren erdoor.
    DSC_0536 DSC_0537

    3. Zeef de cacaopoeder in het botermengsel en meng het dan met elkaar. Meng tot dat de cacao is opgenomen in het beslag.
    DSC_0538 DSC_0539

    4. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur gaar. Als die klaar is moet je het goed laten afkoelen.
    DSC_0541

    5. Als de cake in de oven staat kan je alvast de truffelcrème maken. Breng voor de banketbakkersroom de melk met de helft van de suiker aan de kook, doe hier ook vast de merg van de vanille bij. Hou nog een klein beetje koude melk achter.
    DSC_0542

    6. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los, roer er ook het kleine beetje koude melk door en de bloem. Schenk dit mengsel in de pan met de warme melk. Roer het goed door, je ziet het vanzelf dikker worden. Laat de banketbakkersroom op een laag vuur in circa 5 minuten gaar worden.
    DSC_0543 DSC_0545

    7. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie eroverheen afkoelen. Dit is om te voorkomen dat je een vel op je banketbakkersroom krijgt. Laat het eerst een beetje buiten de koelkast afkoelen, daarna mag je het in de koelkast zetten.
    DSC_0547

    8. Smelt de chocolade au bain-marie. Dit is een pan met water, en daarboven doe je een kom met chocola.
    DSC_0552

    9. Let op dit kan je pas doen als je banketbakkersroom is afgekoeld! Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng met de banketbakkersroom. Roer de gesmolten chocolade al mixend door de crème. Stop als de chocolade goed gemengd is.
    DSC_0554DSC_0555

    10. Snijd de chocoladecake horizontaal in 3 plakken.
    DSC_0549 DSC_0558

    11.  Besmeer 2 plakken cake met truffelcrème en leg de plakken weer op elkaar.
    DSC_0559 DSC_0560

    12. Vul een spuitzak met de crème, en spuit rozetten truffelcrème op de cake.
    DSC_0562 DSC_0564

    13. Als laatste snij je de 100 gram pure chocolade heel fijn. Zet de room aan de kook, doe de room bij de chocola in de kom en laat het smelten. Doe dit in een spuitzak. Knip een heel klein puntje af en versier de cake hoe jij het wilt

DSC_0567
Eet smakelijk en geniet ervan!

Plaats een reactie