Makkelijke koggetjes

Koggetjes

De meeste mensen kennen deze lekkere koekjes van de Hema of de bakker maar nu kan je ze zelf maken. Deze koekjes kan je snel maken en daarna lekker op tafel zetten, je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. En het is weer eens een ander koekje om op tafel te zetten!

DSC_0408ca. 20 stuks
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Mengkom
  • Pan
  • Siliconen mat (optioneel)

Ingrediënten:
DSC_0397

  • 40 g suiker
  • 100 g bloem
  • 85 g ongezouten roomboter
  • Zout
  • 2 tl vanille essence
  • 80 g witte bastardsuiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de suiker in een pannetje en laat hem langzaam karamelliseren. Als je geen siliconen mat hebt dan giet je het over een stuk aluminium folie. Probeer dit zo dun mogelijk uit te strijken (dit is makkelijk voor straks).
    DSC_0398DSC_0399
  1. Zeef de bloem in een kom. Voeg hierbij de basterdsuiker, vanille en een mespuntje zout toe. Doe vervolgens de boter erbij. Kneed dit tot een mooi geheel. Het zal nog niet allemaal nu aan elkaar blijven plakken.
    DSC_0401DSC_0402
  1. Haal de karamel nu van de siliconen mat of aluminium folie. Breek het in hele kleine stukken, ik ben er zelf met een deegroller overheen gegaan. Het moet bijna gruis zijn. Kneed de karamel door het beslag heen, het moet nu een bol worden. Zet daarna het deeg weg in de koelkast voor ca. 30 minuten.
    DSC_0403DSC_0404
  1. Rol er balletjes van met ongeveer een doorsnede van 2 cm. Zorg dat je genoeg tussenruimte laat, want de koekjes worden een stuk groter ( ik heb er 6 op een bakplaat gedaan ). Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven, maar kijk af en toe want ze kunnen harder gaan. Als ze de juiste kleur hebben haal je ze eruit.
    DSC_04052DSC_0407

Smullen maar!
DSC_0409

Plaats een reactie