Healthy mueslirepen

Healthy mueslirepen

Wat veel mensen niet weten is dat de mueslirepen van de supermarkten bomvol suiker zitten. Dus helemaal niet zo gezond als dat vele mensen denken. Dus hierbij heb ik een recept die super snel gemaakt kan worden, de tijd is korter dat dan je naar de supermarkt zou moeten gaan voor een doosje mueslirepen.

DSC_0419
ca. 10 stuks
Bereidingstijd ca. 10 minuten
Baktijd 30 minuten

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • Mixer
  • Bakpapier

Ingrediënten:
DSC_0411

  • 3 rijpe bananen
  • 90 g havermout
  • 20 gram lijnzaad
  • Handje hazelnoten
  • Handje pecanoten
  • Handje walnoten
  • Handje rozijnen
  • 1tl kaneel
  • 3 tl kokos
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de banaan in kleine stukjes en ga er dan met de mixer doorheen. Doe hier de kaneel en de vanille extract bij.
    DSC_0412DSC_0413
  1. Hak alle noten fijn, maar wel dat je nog een bite hebt.
  2. Pak een nieuwe kom en doe alle droge ingrediënten in. De havermout, lijnzaad, noten, rozijnen en kokos. Roer dit door elkaar.
    DSC_0414
  3. Doe nu de droge ingrediënten bij de banaan en mix het tot een goed papje. Als het te nat blijft doe je iets meer droge ingrediënten erbij.
    DSC_0415
  4. Bekleed je ovenschaal met bakpapier. Doe vervolgens het beslag in de ovenschaal en laat  het 30 minuten staan in de oven.
    DSC_0416DSC_0417
  5. Snijd hem in stukken als hij nog warm is.
    DSC_0418

Smulse!
DSC_0421

Plaats een reactie