Gezellig Paastaartje

Paastaartje

Pasen staat alweer voor de deur, dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder paastaartje. Een vrij makkelijk recept en snel klaar, voor een gezellig Pasen!

DSC_0515
 ca. 10 personen
Bereidingstijd ca. 15 minuten
Baktijd: 50 minuten

Benodigdheden:

  • Springvorm 20 cm
  • Mixer
  • Komen

Ingrediënten
Voor het beslag
DSC_0485

  • 100 g witte chocolade
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 200 g licht bruine basterdsuiker
  • 3 el custardpoeder
  • 4 eieren
  • 75 g gemalen kokos

Voor het glazuur

  • 150 g poedersuiker
  • 4 el sinaasappelsap
  • 100 g chocolade paaseitjes (decoratie)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Smelt de witte chocolade au bain-marie tot het vloeibaar is.
    DSC_0486
  1. Klop de boter met de basterdsuiker tot het geheel crèmig is. Doe vervolgens de witte chocolade erdoorheen.
    DSC_0489DSC_0490
  1. Roer de eieren een voor een erdoor.
    DSC_0491
  1. Zeeg de meel en de custard boven de kom. Doe de kokos erbij en meng het beslag.DSC_0494DSC_0495
  1. Schep het deeg in de springvorm en verdeel het gelijkmatig. Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven en bak het voor 50 minuten gaar en bruin.DSC_0496DSC_0497
  2. Snijd het gebak los van de rand, doe hem op z’n kop op een bord. Laat de taart afkoelen
    DSC_0498
  3. Schep 4 eetlepels sinaasappelsap in een kommetje, zeef het poedersuiker erbij en roer het tot een glazuur. Voeg eventueel nog sinaasappelsap erbij als het te droog is of poedersuiker als het te nat is.
    DSC_0500DSC_0501
  4. Zet de paastaart op een schaal en giet het glazuur eroverheen. Bestrijk het met een paletmes (of groot mes) zodat het glad wordt en het aan de zijkant naar beneden gaat.
    DSC_0502DSC_0503
  5. Decoreer de paastaart met paaseieren, en sinaasappel rasp.
    DSC_0509DSC_0513

Fijne Pasen!

Plaats een reactie